STIER 21 april – 20 mei

STENEN EN STERRENBEELDEN

Tekst en foto’s: Nynke-Enfaeridia © 2018: Enfaeridion

De relatie tussen edelstenen en de tekens van de dierenriem.

Ieder teken van de dierenriem heeft zijn  unieke vibratie die mensen en dieren die onder dit teken worden geboren beïnvloedt.
Dit verschijnsel kan zich uiten in bepaalde temperamenten, voorkeuren, neigingen en gedrag.
Reeds in de vroegste tijden zijn mensen zich al bewust dat de vibraties van edelstenen corresponderen met de stand van de planeten en de twaalf tekens van de dierenriem.
Een edelsteen die past bij het zonne-teken waaronder je geboren bent – dit is het teken van de dierenriem waarin de zon stond op het moment van jouw geboorte – heeft met zijn speciale, voor de steen unieke energie,  invloed op de persoon die je bent en de wijze waarop je ontwikkelt.
Sommige stenen kunnen je persoonlijkheid versterken en andere kunnen een teveel aan energie, of de wat meer ongewenste kanten juist wat temperen.

Sterrenbeeld Stier met corresponderende edelstenen

Voor mensen die geboren zijn van  21.4 – 20.5 staat hun zonneteken in het sterrenbeeld Stier.
De planeet die bij teken Stier hoort is Venus en het bijbehorende element is aarde.

Het teken Stier vertegenwoordigt de vruchtbaarheid van de aarde.
Alles wat te maken heeft met de zich  vaak langzaam voltrekkende processen in de natuur, de groeikracht van alles wat leeft hier op aarde, hoort bij de kracht van de Stier.
Het bundelen van krachten staat hierbij  voor de Stier centraal.

Zelfs tegen de verdrukking in volhardt de Stier in zijn doel, handelend vanuit een zeker weten dat hetgeen waaraan hij begint vanzelf tot een goed resultaat komt.

Stieren wortelen graag diep in het bestaan en verlangen hierbij naar zekerheid; naar grond onder de voeten.

Het accepteren van het aardse bestaan hoort bij Stier.
De Stier kan traag op gang komen, echt de tijd nemen om iets heel goed voor te bereiden, of om na te gaan of iets wel de juiste  keuze is.
Is hij echter eenmaal op gang dan is de kans heel groot dat hij, ondanks de weerstanden die hij tegenkomt, iets afmaakt waaraan hij is begonnen.

Stieren zijn van nature blijmoedig en kunnen zich intens gelukkig voelen bij de schoonheid van de natuur en de overvloed van het leven. Aardse schoonheid  herinnert hen eraan dat het leven in de kern van haar wezen perfect is.
Zij willen op aarde hiervan graag getuigen door zich met mooie dingen te omringen.
Zij zijn dan ook heel goed in verzamelen.

Tegelijkertijd zijn Stieren  heel trouw. Zij beschermen graag wat zij bezitten en houden niet echt van veranderingen, want hiermee zou hun zorgvuldig gecreëerde  ideaalplaatje  kunnen verdwijnen.

Stieren houden van bestendigheid en zekerheid en kunnen daarom moeilijk loslaten.

Om alles zo te houden zoals het is kunnen zij uit overlevingsdrang bezitterig worden en in oude gewoontes vast blijven zitten.
Alles wat nieuw is wordt dan bij voorbaat afgewezen.

Om een bekrompen denk- en leefwijze te voorkomen is de boodschap voor Stier om zich te leren verbinden met de ‘goddelijke oergrond ‘ van zijn bestaan.

In het besef dat alle leven met elkaar verbonden is kan de Stier liefde voor het hele bestaan gaan voelen.

De beschermende, voedende en naar perfectie zoekende aard van de Stier kan dan tot uiting komen in het begeleiden van groeiprocessen die in harmonie zijn met de levenswetten in ons bestaan. De Stier kan dan juist een stabiel fundament vormen voor diepgaande processen in het leven, waar hijzelf en de mensen die erbij zijn betrokken echt op kunnen bouwen.

 

Edelstenen van de Stier                                                 

1 Agaat: aarden, stabiliteit en zelfvertrouwen.

2 Mosagaat: stabiliteit, verbondenheid met de aarde, met de natuur.

3 Aventurijn: rust en levensvreugde

4 Citrien ( goudgeel/ goudbruin): innerlijke warmte en welbevinden. Zelfexpressie.

5 Malachiet: creativiteit en uiten van emoties. Loslaten van gevoelens.

6 Rozenkwarts: toelaten van gevoelens, helen van emotionele pijn en vertrouwen ontwikkelen in  onvoorwaardelijke liefde voor het leven.

7 Chrysocolla: brengt evenwicht tussen aardse wensen en gevoelens en het zoeken naar innerlijke diepgang en spiritualiteit.

8 Saffier: Helpt om te verdiepen en te vertrouwen  op de eigen Goddelijke kracht die in innerlijke stilte gevonden kan worden.

9 Smaragd: stimuleert liefde voor al wat leeft en helpt om innerlijke vervulling te vinden.

10 Rookkwarts: helpt de Stier om zijn verborgen lichtkracht bewust te worden en om deze via zijn persoonlijkheid in de materie uit te drukken.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de stenen voor het sterrenbeeld STIER.