LEEUW 23 juli – 23 augustus

STENEN EN STERRENBEELDEN

Tekst en foto’s: Nynke-Enfaeridia © 2018: Enfaeridion

De relatie tussen edelstenen en de tekens van de dierenriem.

Ieder teken van de dierenriem heeft zijn  unieke vibratie die mensen en dieren die onder dit teken worden geboren beïnvloedt.
Dit verschijnsel kan zich uiten in bepaalde temperamenten, voorkeuren, neigingen en gedrag.
Reeds in de vroegste tijden zijn mensen zich al bewust dat de vibraties van edelstenen corresponderen met de stand van de planeten en de twaalf tekens van de dierenriem.
Een edelsteen die past bij het zonne-teken waaronder je geboren bent – dit is het teken van de dierenriem waarin de zon stond op het moment van jouw geboorte – heeft met zijn speciale, voor de steen unieke energie,  invloed op de persoon die je bent en de wijze waarop je ontwikkelt.
Sommige stenen kunnen je persoonlijkheid versterken en andere kunnen een teveel aan energie, of de wat meer ongewenste kanten juist wat temperen.

Sterrenbeeld Leeuw met corresponderende edelstenen

Voor mensen die geboren zijn van  23.7 – 23.8 staat hun zonneteken in het sterrenbeeld Leeuw.
De planeet die bij teken Leeuw hoort is de Zon en het bijbehorende element is vuur.

Mensen die onder het teken Leeuw zijn geboren hebben een grote behoefte om vanuit hun middelpunt te leven.
Zoals de zon straalt en zijn  warmte- licht- en leven-schenkende stralen onophoudelijk naar de wereld zendt, zo zal de Leeuw van nature zijn hartelijkheid, zekerheid en warmte aan zijn naaste omgeving willen schenken.

Leeuwen kunnen heel goed in zichzelf gecentreerd zijn, hebben een positieve levensinstelling, zijn graag van zichzelf overtuigd  en stralen door al die overvloed in zichzelf gemakkelijk hun kracht en warmte uit naar de omgeving.
De Leeuw is daarmee ook heel graag onafhankelijk en laat zich niet snel door iemand de les lezen.
Zo kan hij zijn scheppende krachten het beste ontwikkelen

De Leeuw laat aan anderen graag zien wat hij heeft en wat hij doet en trekt gemakkelijk mensen aan die hem bewonderen en als een voorbeeld zien.

Leeuwen kunnen heel vrijgevig zijn, maar ook dominant.
Zij geven graag op de manier die in hun ogen het beste is; wat zij persoonlijk als het juiste zien.
Dit kan wel eens botsen naar anderen toe, want doordat de Leeuw zo in zichzelf kan opgaan ziet hij niet altijd wat anderen echt nodig hebben.
Leeuwen zijn van nature geen echt harde werkers. Zij delegeren graag, zodat het werk dat zij hebben bedacht toch wordt gedaan. De Leeuw houdt wel graag zelf de leiding.

Wanneer de Leeuw niet goed in zichzelf is gecentreerd kan hij last krijgen van een knagend minderwaardigheidsgevoel. Dit kan zich uiten in een grote behoefte aan bewondering, het pronken met uiterlijke zaken of proberen zichzelf als belangrijker te zien dan anderen.
Hij zal dan proberen om anderen op een dwangmatige en soms agressieve manier zijn wil op te leggen.
Dit alles maakt de Leeuw vanbinnen dan weer verdrietig, omdat deze houding hem eenzaam maakt.

Omdat de Leeuw graag wil winnen – dit sterkt hem in zijn eigen gelijk en behoefte aan onafhankelijkheid –  zal hij soms moeilijk tegen zijn verlies kunnen.
Nederlagen, falen en leed gaat hij het liefst uit de weg. Hij vlucht op zo’n moment dan in een houding van gekrenkte trots en hij kan overgevoelig reageren op alles wat afbreuk doet aan zijn waardigheid.
Op zulke momenten komt de Leeuw in de verleiding om zich in zichzelf  op te sluiten en met een egoïstische houding zijn omgeving te beïnvloeden.
Van warmte geven aan anderen kan op zulke momenten  niet tot nauwelijks sprake zijn.

De levensles van de Leeuw is dan ook om los van erkenning door anderen zijn eigen authentieke levensles te vinden en om daar naar te gaan leven.

Dan komt de Leeuw prachtig in zijn kracht.

Leren leven volgens de eigen innerlijke stem, die klinkt als de Leeuw  oprecht stil vanbinnen naar zichzelf gaat luisteren, is de  manier waarop de hij zijn ware ziele-potentieel kan ontplooien. Inspiratie en een gevoel van waarachtig Weten, gekoppeld aan ervaringen van  intens gelukkig zijn zullen de Leeuw van binnenuit verwarmen.
Zijn prachtige uitstraling, kracht en warmte zullen dan een ware inspiratiebron vormen voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot zijn licht.

Edelstenen van de Leeuw                                                 

Barnsteen: brengt ontspanning vergroot de zonnekracht en sterkt hiermee het  zelfvertrouwen.

Tijgeroog: richt de blik naar binnen, geeft flexibiliteit en openheid en helpt om contact te maken met het eigen diepe weten.

Granaat: voor zelfvertrouwen, uithoudingsvermogen en motivatie.

Citrien: verhoogt de opname van lichtkracht en schenkt inzichten, warmte en zelfvertrouwen.

Goudtopaas: vervult met lichtkracht, vergroot de hartenergie en geeft tevredenheid.

Robijn: voor versterken van de intuïtie en creativiteit. Geeft liefdevolle warmte.

Bergkristal: Helpt om innerlijke blokkades weg te nemen en om de diepste waarheid  ( van allesomvattende liefde) in zichzelf te zien.

Diamant of zeer heldere Bergkristal (Herkimer-Diamant):voor afstemmen op de innerlijke kracht en onafhankelijk denken en waarnemen. Helpt om universele liefde te ervaren en om van vanuit dit bewustzijn  te gaan leven.

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de stenen voor het sterrenbeeld LEEUW.