BOOGSCHUTTER 23 november – 21 december

STENEN EN STERRENBEELDEN

Tekst en foto’s: Nynke-Enfaeridia © 2018: Enfaeridion

De relatie tussen edelstenen en de tekens van de dierenriem.

Ieder teken van de dierenriem heeft zijn  unieke vibratie die mensen en dieren die onder dit teken worden geboren beïnvloedt.
Dit verschijnsel kan zich uiten in bepaalde temperamenten, voorkeuren, neigingen en gedrag.
Reeds in de vroegste tijden zijn mensen zich al bewust dat de vibraties van edelstenen corresponderen met de stand van de planeten en de twaalf tekens van de dierenriem.
Een edelsteen die past bij het zonne-teken waaronder je geboren bent – dit is het teken van de dierenriem waarin de zon stond op het moment van jouw geboorte – heeft met zijn speciale, voor de steen unieke energie,  invloed op de persoon die je bent en de wijze waarop je ontwikkelt.
Sommige stenen kunnen je persoonlijkheid versterken en andere kunnen een teveel aan energie, of de wat meer ongewenste kanten juist wat temperen.

Sterrenbeeld Boogschutter met corresponderende edelstenen

Voor mensen die geboren zijn van  23.11 – 21.12 staat hun zonneteken in Boogschutter.
De planeet die bij teken Boogschutter hoort is  Jupiter en het bijbehorende element is vuur.

Het teken Boogschutter staat voor het diepere weten dat alles wat hij in het leven tegenkomt verbonden is met een diepere oorsprong.
Hij gaat dan ook graag op zoek naar het hoogste geestelijk begrip van het leven, dat de samenhang van het goddelijke en het aardse in de schepping kan verklaren.

Het vertrouwen in het bestaan van God, ofwel een alomvattend bewustzijn; de al-eenheid, gaat bij de Boogschutter vaak heel diep en zijn streven in dit leven is om zijn bewustzijn zover mogelijk te ontwikkelen.

Principes van geestelijke vrijheid en onafhankelijkheid  draagt hij hierbij hoog in het vaandel.
De Boogschutter denkt  niet zo snel alleen voor zichzelf en zijn eigen welzijn; liever volgt hij zijn diepere idealen om te werken voor het welzijn en het gedijen van het geheel.

De wens om zijn bewustzijn te vergroten maakt van de Boogschutter vaak een reiziger.
Dit kan zich naar buiten richten door verre landen te willen bezoeken en kennis te maken met andere culturen.  Maar de wens om te reizen kan zich juist ook naar binnen richten om de diepte van de ziel te leren kennen.

Boogschutters kunnen erg enthousiast zijn en openhartig van aard. Ze zijn  loyaal, eerlijk en grootmoedig. Hun vaak optimistische aard werkt aanstekelijk naar anderen toe.
Veel Boogschutters zijn op de een of andere manier actief op sociaal of religieus gebied.

Boogschutters houden ook van gerechtigheid en zullen vaak onverbloemd hun mening uiten als er iets gebeurt wat in hun ogen niet in de haak is.
Zij kunnen echter op dergelijke momenten zo overtuigd zijn van hun gelijk dat zij ook van anderen verwachten dat zij hun mening delen.
In zijn enthousiasme kan de Boogschutter dan ook geneigd zijn om anderen zijn waarden en normen voor te schrijven.

Boogschutters kunnen erg aan uiterlijke rangen, titels, functies en posities hechten. Het geeft hen duidelijkheid waar iedereen in de maatschappelijke en op dieper niveau de kosmische orde, staat.

In zijn streven naar rechtvaardigheid gecombineerd met zijn idealistische aard moet  de Boogschutter er echter wel voor waken dat zijn ruimdenkende geest verstart in een bekrompen rechtlijnige moraal en wereldbeschouwing, waarbij hij zich superieur gaat voelen aan anderen. Het teveel vasthouden aan uiterlijke macht, prestige  en posities  maakt de boogschutter niet gelukkig.

Pas wanneer hij besluit om zijn natuurlijke spirituele gaven te accepteren, komt zijn begrijpende en liefdevolle aard en energie vrij.
In meditaties en visioenen kan hij zich van veel universele verbanden bewust worden.
De opgedane goddelijke wijsheid maakt de  Boogschutter tot een enthousiast geestelijke leraar die veel mensen op een liefdevolle manier kan helpen om vervulling in hun leven te vinden.

Edelstenen van de Boogschutter

1 Sodaliet: voor geestelijke concentratie en uitkomen voor het eigen ideaal.

2 Chrysocolla: brengt aardse en spirituele gerichtheid in evenwicht.

3 Groene Aventurijn: geeft rust en verbondenheid met de natuur.

4 Chalcedoon: helpt diepere inzichten uit te spreken in duidelijke taal.

5 Obsisiaan: helpt om toegang te verkrijgen in de diepere verborgen delen van zichzelf.

6 Amethist: verdiept het vertrouwen in de diepere betekenis van het leven.

7 Opaal: verrijkt de levensenergie en maakt datgene bewust dat diep is weggestopt.

8  Lapis Lazuli: vergroot de intuïtie en bevordert zelfreflectie.

9 Blauwe saffier: helpt de Boogschutter bij het ontvangen van inzichten wanneer hij op zoek is naar de hoogste waarheid

Klik hier voor een uitgebreide beschrijving van de stenen voor het sterrenbeeld BOOGSCHUTTER.